VVM, netwerk van milieuprofessionals

Locatie

Utrecht

Type organisatie

Non-Profit / Vereniging/Cooperatie
Wij zijn akkoord met de SDG Nederland visie en voorwaarden.
Wij werken aan de volgende SDG's:

Organisatie Omschrijving

De VVM, hét kennis- en relatienetwerk voor milieuprofessionals, zet zich in voor de gehele beroepsgroep, variërend van ervaren krachten tot aanstormend talent. Via onder meer Tijdschrift Milieu, themabijeenkomsten, congressen en cursussen stimuleert de VVM kennisontwikkeling, debat en het aangaan van intercollegiale contacten.

De leden hebben een zeer uiteenlopende achtergrond van ingenieurs, chemici en natuurkundigen tot milieukundigen en van RO’ers, planologen en verkeerskundigen tot juristen, psychologen en communicatiedeskundigen. Zij zijn werkzaam in bedrijfsleven, overheid, wetenschap en maatschappelijke organisaties. Juist die variatie aan disciplines maakt de VVM tot een wervend en inspirerend platform.

Hoe wij aan de SDG's werken

De VVM kent twintig secties die allemaal een link hebben met de SDG"s. De onderwerpen die langs komen gaan van water, voedsel, landbouw en energie tot klimaat, lucht, biodiversiteit en educatie. In de secties wordt met een brede groep mensen vanuit overheid, bedrijfsleven, wetenschap en maatschappelijke organisaties nagedacht over actuele vraagstukken en mogelijke oplossingsrichtingen. 

Zo dragen wij bij aan de SDG's

De VVM is een netwerk van milieuprofessionals. In 20 secties wisselen onze leden van gedachten over onderwerpen uit het hele brede milieu en duurzaamheidsdomein. Deze raken grotendeels aan de SDG's. Door de SDG's meer onder de aandacht te brengen, willen we de leden prikkelen om vanuit hun onderwerp de link te leggen naar andere onderwerpen en zo nóg breder te kijken. Binnen de VVM, naar andere secties, maar ook buiten de VVM bv door de link te leggen met het sociale domein. 

In de community kunnen organisaties laten zien hoe zij bijdragen aan de SDGs. Klik hier om specifieke organisaties te zoeken.

Actief in

Niet van toepassing

Pin It on Pinterest