Binthout

Passie voor hout, mens en design

Locatie

Zwolle

Type organisatie

Social Enterprise
Wij werken aan de volgende SDG's:

Organisatie Omschrijving

Binthout redt Nederlandse bomen van de versnipperaar en maakt prachtige designproducten van het hout. Handgemaakt en geproduceerd in Nederland, omdat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt. Veel bomen in Nederland worden versnipperd en dat is zonde! Het is onze missie om dat zoveel mogelijk te voorkomen. Dat doen we door van oude bomen nieuwe designproducten te maken. Zo wordt het hout gered en de CO2 opgeslagen in de producten die we maken. We werken alleen met lokaal geoogst Stadshout of met duurzaam geoogst hout dat van het FSC keurmerk is voorzien. De producten worden handgemaakt en lokaal geproduceerd in onze werkplaats. Daarmee geven we mensen die om welke reden dan ook zijn uitgevallen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt. We grijpen elke kans aan om mensen waardevol werk te bieden en hen weer perspectief te bieden voor de toekomst. Benieuwd naar onze producten? Kijk op www.binthout.nl

Hoe wij aan de SDG's werken

We gebruiken de SDGs om de impact die we maken te bundelen, te meten en uit te dragen. Zo hebben we bijvoorbeeld ons wwhavd* rapport opgehangen aan de SDGs. Dit impactrapport laat zien waar we trots op zijn en aan welke SDGs we een bijdrage leveren. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld 187.944 ton CO2 in onze houtproducten opgeslagen. Dat staat gelijk aan de uitlaatgassen van 1.6 miljoen autokilometers! Zo draagt Binthout bij aan verantwoorde productie en consumptie (SDG 12). Nog een highlight: 44% van de mensen die Binthout in 2018 begeleid heeft, is uitgestroomd naar betaald werk of een opleiding. Zo bevordert Binthout inclusieve economische groei en waardig werk (SDG 8).

Zo dragen wij bij aan de SDG's

We zetten ons in om sociaal ondernemerschap in de regio te bevorderen en helpen andere ondernemers graag om duurzaam te gaan ondernemen.
In de community kunnen organisaties laten zien hoe zij bijdragen aan de SDGs. Klik hier om specifieke organisaties te zoeken.

Actief in

Niet van toepassing

Pin It on Pinterest