Stichting Apenheul

Een unieke, leerzame natuurervaring voor iedereen. Omdat meer liefde en respect voor de natuur bijdraagt aan natuur- en soortbehoud.

Locatie

Apeldoorn

Type organisatie

Non-Profit
Wij werken aan de volgende SDG's:

Organisatie Omschrijving

Missie

Stichting Apenheul is een ideële organisatie die zich met hart en ziel inzet voor apen en hun leefgebieden.

 

Visie

Apenheul wil liefde en respect voor dieren en de natuur bij een breed publiek stimuleren, en daarmee bijdragen aan het behoud van de natuur.

 

Hoe we het waarmaken

Dit doen we door mensen op een unieke manier in contact te brengen met de natuur. In Apenheul staan onze gasten oog in oog met honderden apen. Zij leven in grote, natuurlijke verblijven en de meeste lopen zelfs los tussen de bezoekers. Bovendien lijken apen veel op mensen: wij kunnen een hoop van ze leren. Een dagje in Apenheul is dan ook een onvergetelijke ervaring, die mensen bijblijft. We hopen dat gasten na een bezoek verwonderd zijn geraakt door de natuur en zelf een steentje willen bijdragen aan het behoud ervan.

Zo dragen wij bij aan de SDG's

Stichting Apenheul loopt voorop op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn, en het bijdragen aan soortbehoud. Deze maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat verder dan wat wij doen en waar wij voor staan, maar concentreert zich ook op hoe wij dit doen. Zowel in het park, als in onze duurzame congreslocatie de St@art, als buiten onze grenzen.

De bijzondere samenwerkingen met maatschappelijke organisaties en duurzame partners, een verantwoorde omgang met water, afval, materialen, en energie, én natuurlijk het doen verwonderen van onze bezoekers zijn voorbeelden van hoe de missie van Stichting Apenheul wordt verwezenlijkt.

Daarnaast vertellen we onze gasten meer over de dieren in Apenheul, maar ook over hun soortgenoten en de situatie in het wild. Uiteindelijk hopen we dat zij net zo verwonderd raken door dieren en natuur als wij. Én dat dit leidt tot duurzamer gedrag bij al onze gasten.

Ook is er het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF), wat verschillende natuurbehoudprojecten over de hele wereld steunt om apen en hun leefgebieden in het wild te beschermen. 

Pin It on Pinterest