ActionAid

Power in People

Locatie

Amsterdam

Type organisatie

Non-Profit

Wij werken aan de volgende SDG's:

Organisatie Omschrijving

Over ActionAid

ActionAid steunt mensen in ontwikkelingslanden om op te komen voor hun rechten. In meer dan 45 landen werken we zij aan zij met voorvechters van een eerlijke wereld. Met mensen die een vuist maken tegen onrecht en die net als wij geloven in gelijke kansen voor iedereen.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Johannesburg. We waren een van de eerste internationale NGO’s met een hoofdkantoor in Afrika en werken al 15 jaar als democratische federatie. Inmiddels zijn we wereldwijd in ruim 2.000 gemeenschappen actief.

ActionAid pakt de onderliggende oorzaken van armoede en ongelijkheid aan. We luisteren wat mensen echt nodig hebben en ondersteunen lokale partners om hun plannen uit te voeren. We helpen mensen samen in actie te komen en hun overheid aan te sporen mensenrechten te beschermen. Daarbij worden ze gesteund door supporters en campagnevoerders over de hele wereld. Samen vormen we een krachtige beweging die werkt aan duurzame verandering. 

Zo dragen wij bij aan de SDG's

Targeted Impact & Commitments

Human Rights Based Approach

Onze programma’s zijn door de jaren heen uitgegroeid van Needs-Based Approach (directe hulp benadering) naar een Human Rights-Based Approach (mensenrechtenbenadering). Wij werken vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan. Verandering moet komen vanuit de lokale gemeenschappen zelf en niet van bovenaf worden opgelegd. HBRA is dus onze zogeheten Theory of Change, met vrouwenrechten als een belangrijke focus. Deze aanpak bestaat uit vier pijlers: Empowerment; Solidarity; Campaigning and Alternatives. 

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken:

https://actionaid.nl/

In de community kunnen organisaties laten zien hoe zij bijdragen aan de SDGs. Klik hier om specifieke organisaties te zoeken.

Pin It on Pinterest