SDG-stedentrip: de doelen komen naar jou

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) klinken vaak groot en ver weg, terwijl veranderingen juist erg dichtbij beginnen. Daarom brengt SDG Nederland de doelen naar jou. Zo willen we het brede publiek activeren.

We doen dit onder de noemer SDG-stedentrip: met voertuigen die naar steden en dorpen in heel Nederland rijden. Soms sluiten we aan bij festivals, duurzaamheidsbijeenkomsten, markten of bewonersinitiatieven.

Op de landkaart hieronder zie je wanneer de SDG-bus bij jou in de buurt komt. Welke koplopers en buurtinitiatieven er door One World geïnterviewd zijn, waar lokale SDG aanspreekpunten te vinden zijn en waar SDG Houses zijn gelanceerd.

Wil je een stedentrip organiseren in jouw gemeente? Neem dan contact op met de Projectmanager van de SDG-Stedentrip: Mena@sdgnederland.nl

Maak kennis met onze voertuigen

VIP-bus

De VIP-bus gaat op zoek naar Very Inspiring Persons, Projects and Places die bijdragen aan de SDG’s. Iedereen met dromen en initiatieven voor het verbeteren van zijn of haar buurt, school, bedrijf of stad is welkom. We bekijken dan samen hoe we dit naar een volgend niveau kunnen tillen.

De bus deed tijdens een pilot in 2018-2019 vijf steden aan. De pilot in 2019 werd gefinancierd door onderstaande partners.

 

De VIP-bus rijdt nu verder het land door en sluit onder andere aan bij de activiteiten van SDG Nederland.

In samenwerking met Spoor van vernieuwing

Toermee-bus

We faciliteren met SDGvoertuigen plekken en projecten voor mensen en 
organisates om samen in gesprek te gaan over maatschappelijk thema’s die ertoe doen. We zijn de reisleiders en reisgenoten op de reis naar de toekomst..

Global Goals Gemeenten die lokale SDG actie willen verbinden kunnen een aanvraag doen voor het programma met de SDG-bus. Van dialogen met bewoners, koplopers en jongeren, driver’s seat gesprekken tot een roadtrip door de gemeente. 

In samenwerking met Spoor van vernieuwing

SDG-schoolbus 

De schoolbus is een mobiele locatie op wielen die kan inspireren en motiveren. Ze kan dienen voor workshops, bijeenkomsten of SDG-spellen in groep. De bus heeft als doel een bijdrage te leveren om onze samenleving leuker, socialer, mooier en eerlijker te maken.

In samenwerking met Drive to Connect

Wil je de bus in jouw gemeente? 

De stedentrip zorgt voor verbinding en activatie op een ludieke manier. We spreken met bewoners, bestuurders en jongeren om samen een stap verder te komen. 

Wil jij een van de SDG-bussen inzetten bij jouw gemeente, school, festival of bewonersevenement? Stuur dan een mail naar mena@sdgnederland.nl

Pin It on Pinterest