SDG-stedentrip

De doelen komen naar jou!

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) klinken vaak groot en ver weg, terwijl veranderingen juist erg dichtbij beginnen. Daarom brengt SDG Nederland de doelen tot bij jou. Zo willen we het brede publiek activeren.

We doen dit onder de noemer “SDG-stedentrip”, met voertuigen die naar steden en dorpen in heel Nederland rijden. Soms sluiten we aan bij festivals, duurzaamheidsbijeenkomsten, markten of bewonersinitiatieven.

Scroll naar beneden en zie op de kaart wanneer de SDG-bus bij jou in de buurt komt. En welke koplopers en buurtinitiatieven er door One World geïnterviewd zijn.

De stedentrip zorgt voor verbinding en activatie op een ludieke manier. We spreken met bewoners, bestuurders en jongeren om samen een stap verder te komen. 

Wil jij een van de SDG-bussen inzetten bij jouw gemeente, school, festival of bewonersevenement? Stuur dan een mail naar mena@sdgnederland.nl

Interactieve kaart

Maak kennis met onze voertuigen.

VIP bus

Tijdens de ToerMee gaat de “VIP (Very Inspiring People)-Bus” op zoek naar inspirerende plekken, projecten en personen die bijdragen aan de SDG’s. Iedereen met dromen en initiatieven voor het verbeteren van zijn of haar buurt, school, bedrijf of stad is welkom. We bekijken dan samen hoe we dit naar een volgend niveau kunnen tillen.

De bus deed tijdens een pilot in 2018-2019 vijf steden aan. In 2020 gaat ToerMee verder het land in! De pilot in 2019 werd gefinancierd door onderstaande partners.

 

Meer informatie over deze bus.

SDG-schoolbus (Drive to Connect)

De schoolbus is een mobiele locatie op wielen die kan inspireren en motiveren. Ze kan dienen voor workshops, bijeenkomsten of SDG-spellen in groep. De bus heeft als doel een bijdrage te leveren om onze samenleving leuker, socialer, mooier en eerlijker te maken.

Meer informatie over deze bus. 

Pin It on Pinterest