SDG-stedentrip: de doelen komen naar jou

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) klinken vaak groot en ver weg, terwijl veranderingen juist erg dichtbij beginnen. Daarom brengt SDG Nederland de doelen naar jou. Zo willen we het brede publiek activeren.

We doen dit onder de noemer SDG-stedentrip: met voertuigen die naar steden en dorpen in heel Nederland rijden. Soms sluiten we aan bij festivals, duurzaamheidsbijeenkomsten, markten of bewonersinitiatieven.

Op de landkaart hieronder zie je wanneer de SDG-bus bij jou in de buurt komt. Welke koplopers en buurtinitiatieven er door One World geïnterviewd zijn, waar lokale SDG aanspreekpunten te vinden zijn en waar SDG Houses zijn gelanceerd.

Wil je een stedentrip organiseren in jouw gemeente? Neem dan contact op met de Projectmanager van de SDG-Stedentrip: Mena@sdgnederland.nl

Door het land met de SDG-bus en SDG-jurk

SDG-schoolbus 

De schoolbus is een mobiele locatie op wielen die kan inspireren en motiveren. Ze kan dienen voor workshops, bijeenkomsten of SDG-spellen in groep. De bus heeft als doel een bijdrage te leveren om onze samenleving leuker, socialer, mooier en eerlijker te maken.

In samenwerking met Drive to Connect

SDG-Jurk

De SDG-jurk van Victorine Pasman is duurzaam en fairtrade gemaakt in de 17 werelddoelen kleuren.
Na de lancering op het podium van SDG Action Day 24 september reist de SDG-jurk door heel Nederland om mensen te informeren-inspireren en activeren om zelf een bijdrage te leveren aan de SDG’s.

Je kan de SDG’s bekijken op de jurk, samen in gesprek gaan IN de jurk en eruit komen met een droom voor de toekomst 2030. 

De SDG-jurk is geschikt voor openbare evenementen, dialogen, festivals en openingen. Mail naar SDG Nederland voor meer informatie (zie bovenaan).  

In samenwerking met Victorine Pasman

 

Wil je de bus in jouw gemeente? 

De stedentrip zorgt voor verbinding en activatie op een ludieke manier. We spreken met bewoners, bestuurders en jongeren om samen een stap verder te komen. 

Wil jij een van de SDG-bussen inzetten bij jouw gemeente, school, festival of bewonersevenement? Stuur dan een mail naar mena@sdgnederland.nl

Pin It on Pinterest