SDG-spellen

Al spelend bijleren over de SDG’s of met een game ontdekken hoe jouw organisatie de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’) kan behalen? Er zijn tal van opties. Hieronder vind je er enkele. Suggesties mag je steeds mailen naar info@sdgnederland.nl.

“Go Goals”-bordspel van de VN

 

Het doel van dit VN-bordspel is om kinderen bewust te maken van de rol die ze als verantwoordelijke wereldburger spelen voor de toekomst van onze planeet. Het is zo ontworpen dat het kinderen informeert rond de doelstellingen en hen tegelijkertijd motiveert om actief de SDG’s na te streven. Iedereen kan gratis het bordspel downloaden en uitprinten.

SDG-spel van Global Compact Network Netherlands

Global Compact NL heeft dit SDG-spel ontwikkeld om je op een speelse en interactieve manier kennis te laten maken met de SDG’s en hun impact doorheen de wereld. Je speelt het in maximaal 4 teams. Samen beantwoord je SDG-gerelateerde vragen en leer je meer over de uitdagingen op de weg naar 2030. Het is een Engelstalig spel met Engelse en Nederlandse handleiding.

Breng je bijdrage in kaart op de “Impact Poster”

Bijdragen aan een betere wereld, wat kan je zélf doen? Je hoort veel over ‘kansen’ in onze maatschappij, om een duurzame toekomst tegemoet te gaan. In deze praatplaat staan de 17 Duurzame Ontwikkeldoelen (SDG’s) centraal. Maker Leonie Haas heeft op één plaat alvast zelf ingevuld hoe je impact kan maken, maar er is ook een sjabloon te downloaden waar je zelf, met je gezin, je klas of je vrienden een eigen versie kan maken.

Een KoersKaart om de SDG’s te leren kennen

De basis van elke KoersKaart en RoadMapp van ‘De Koers’ is een set van slimme vragen volgens een ogenschijnlijk doodeenvoudig format. De SDG-RoadMapp is een hulpmiddel voor organisaties en bedrijven om met hun medewerkers (op alle niveaus) de SDG’s te verkennen. 

De “Goal show” van Anne

De Goal show is een debat, quiz en comedy in één, alles rondom de Global Goals. Op een speelse en interactieve manier brengt de show je langs serieuze thema’s, die spelen in jouw organisatie of de samenleving. De show is een initiatief van ANNE, een duurzame ontmoetingsplek in Utrecht voor iedereen die met frisse energie iets wil doen voor een gezonde toekomst van onze wereld. 

4D-Serious Gaming” voor in je organisatie

De spellen van Van Asperen Advies helpen om goed gedrag te stimuleren. Ze gebruiken een methodiek om verschillende deelnemers snel in te wijden in één of alle 17 SDG’s – eventueel gekoppeld aan een case uit de eigen organisatie. Er is ook een train the trainer-programma, waar je zelf de spellen leert begeleiden.

“Global Goals Games” voor in je organisatie

Maak spelenderwijs kennis met de Global Goals en leer deze toe te passen in je eigen organisatie. Er zijn vier verschillende versies. Zo is er een editie waarbij je met je team of afdeling een leuke middag gebruikt om kennis te maken met de Global Goals, maar ook een editie waarbij je als directie aansluiting zoekt tussen je bedrijfsstrategie en de Global Goals.

Spel over maatschappelijk verantwoord inkopen (SDG 12)

SDG 12 gaat over duurzame consumptie en productie. Om dit te realiseren is het van belang dat alle overheden en bedrijven duurzaam inkopen tegen 2030. Het MVIplatform heeft een bordspel ontwikkeld met als doel te leren hoe impact te maken via inkoop op de SDG’s.

Ontsnap uit “The Green Escape” voor een betere wereld

The Green Escape is een Live & Online escaperoom experience over de SDG’s, die in elke locatie inzetbaar is, die een combinatie van fun met teambuilding is, en die coronaproof is. Los binnen 60 minuten de Sustainable Development Goals op. Gaan jullie de uitdaging aan?

Sustainability Games voor werknemers: leren doen

Hoe krijg je alle collega’s mee? Hoe weet je waar je staat ten opzichte van de doelen? The Sustainability Games is een e-learning- en activatieplatform met tools gaande van conversatiestarters tot en met complete leerprogramma’s. Alle vraagstukken en vragen kunnen gelinkt worden aan de SDG’s. Kijk op www.sustainability.games.

Maak een schildpad met flessendopjes

Doppie heeft de eerste prijs gewonnen in de duurzaamheidswedstrijd van SDG Nederland. Doppie mag nu in het Museon in Den Haag staan, bij de expositie ‘One Planet’. Wil jij net als Kai zelf een schildpad maken met de dopjes van flessen. Lees dan even zijn handleiding!

Pin It on Pinterest