Rapporten over de SDG’s

Op deze pagina vind je een overzicht van rapporten, onderzoeken en Kamerbrieven over de SDG’s.

De Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen bestaan uit zeventien doelen en 169 targets die van de wereld een betere plek moeten maken in 2030. De SDG’s zijn onderdeel van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties.

Je vindt hier onder meer het jaarlijkse rapport van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) over de Brede Welvaart en SDG’s. Ook de Rijksoverheid komt jaarlijks met een rapport, in samenwerking met bedrijven en maatschappelijke organisaties. Nederland is een van de weinige landen waar een dergelijke samenwerking plaatsvindt.

De overheid deelt die informatie ook met de Verenigde Naties (VN). Om de paar jaar doen landen dat in de vorm van een rapport. Nederland deed dat laatst in 2017. De VN bundelen jaarlijks alle info tot een mondiaal overzicht.

Op zoek naar de resolutie waarmee het allemaal begon? Dan is het rapport Transforming Our World: the 2030 Agenda for Sustainable Development (afbeelding hiernaast) het referentiewerk. Er is ook een Nederlandstalige versie van het rapport.

Rapportages over Nederland door de Rijksoverheid aan de Verenigde Naties

Report on the implementations of the SDG’s 
(Koninkrijksrapportage naar de VN,
2017)

Overige publicaties

SDG Index & Dashboards
(Bertelmann Stifftung &
Sustainable Solutions
Network, 2016)

Pin It on Pinterest