PLATFORMS & TECHNIEK SDG ACTION DAY

Click here for English tech info

Dit jaar vindt de SDG Action Day voor het eerst virtueel plaats. Daarvoor gaan we gebruik maken van verschillende online platforms en tools, want het is helaas niet mogelijk gebleken om één platform te vinden waarin we de workshops, livestreams en interactieve netwerkmogelijkheden kunnen combineren.

Op deze pagina staat een korte uitleg over de platforms die we gaan gebruiken. Bij de selectie ervan hebben we een overweging gemaakt tussen functionaliteiten, gebruiksgemak, bekendheid, privacy en kosten. Lees de informatie hieronder goed. Als je vragen hebt kan je een email sturen naar info@sdgactionday.nl.

TOEGANG TOT DE WORKSHOPS VIA NETWORKAPP

Bezoekers met een geregistreerd ticket (betaald of een gratis partnerticket) gaan naar app.networkapp.com om toegang te krijgen tot de netwerkfunctionaliteiten en de zoomlinks voor de workshops. Je kan in Networkapp berichten sturen naar andere deelnemers, zien wie er in je workshop zit en in discussie gaan op het forum.

1) REGISTREER EEN ACCOUNT

Je hebt een email ontvangen om je Networkapp account te registeren. Heb je dit nog niet gedaan, maak dan zo snel mogelijk een account aan; anders kan je niet in de workshops.

 • Zoek in je mailbox naar onderwerp "Persoonlijke login voor toegang tot de SDG Action Day"
 • In die mail zit een persoonlijke code om je Networkapp account te registeren.
 • Het kan zijn dat de mail in je spam zit
 • Email naar info@sdgactionday.nl als je de mail niet ontvangen hebt.

Let op: dit geldt alleen als je een Action Day ticket gekocht of geregistreerd hebt. Het is niet meer mogelijk om je nu nog voor de workshops in te schrijven.

2) OPEN NETWORKAPP

Er is een desktopversie van de Networkapp voor je computer en laptop, of je kan een app downloaden op mobiel of tablet.

We raden je aan om networkapp te openen op je computer of laptop. De zoomlinks voor je workshops ontvang je via Networkapp en het is handiger om zoom op je laptop te openen.

Sommige workshops gebruiken naast zoom nog online post-its en dergelijke. Dat werkt beter op je computer dan op je mobiel.

3) VIND JE WORKSHOP LINK

Het menu van Networkapp zit boven in beeld. Zo vind je de zoomlink voor je workshops

 • Klik op het klokje in het menu bovenin
 • Je geregistreerde workshops staan in het programma. Klik op je workshop
 • Onderaan staat een groene button met de tekst 'Klik hier voor de zoom'

Dit kan je nog meer met Networkapp

 

 • Achter het uitroepteken zitten de discussies. Er is een topic voor iedere workshop.
 • In het groepje mensen vind je de andere deelnemers.
 • En het berichtje is je persoonlijke inbox.
 • Op de homepage zie je ook nog een roze knop met 'exposanten'.

GAAT ER IETS MIS? STUUR EEN EMAIL NAAR INFO@SDGACTIONDAY.NL

PLENAIR

De plenaire onderdelen van de SDG Action Day zullen vrij toegangkelijk zijn (ook zonder een ticket) op onze SDG Action Day website. Het is een livestream via youtube die je bekijkt op onze site.

Voor interactie tijdens de livestream zullen we Pigeonhole gebruiken. Alle kijkers krijgen een pigeonhole link en daarmee kan je vragen stellen aan de plenaire sprekers. Heeft iemand anders een vraag gesteld die je graag beanntwoord ziet: dan kan je die vraag ‘upvoten’. Je vind de pigeonhole link op de pagina met de livestream.

 

WORKSHOPS

De workshops zullen plaatsvinden in Zoom (en een enkele workshop in Google Meet). We hebben voor Zoom gekozen omdat dit het meest gebruikte platform is waardoor veel mensen er al bekend mee zijn. Daarnaast biedt zoom mogelijkheden als breakout en polls. Je vindt de zoomlinks in Netwerkapp (zie hiernaast).

Alle workshops worden door externe partijen aangeboden. Zij zullen zelf beslissen hoe ze de workshop indelen en of ze daarbij nog andere tools gebruiken, zoals een pagina waarop je op virtuele post-it notes kan schrijven. We streven ernaar om tools te gebruiken waarvoor het niet nodig is om additionele accounts of software te downloaden.

 

HOE GEBRUIK JE ZOOM?

Als je nog geen zoom hebt
We raden je aan om zoom te downloaden www.zoom.us. Je hoeft geen account aan te maken, maar als je zoom gedownload hebt opent die als je vanuit networkapp op de zoomlink klikt. Met deze video kan je de basics van zoom leren.

We raden je aan om zoom te gebruiken op je computer
Je hebt wat meer opties en kunt makkelijker tussen schermen wisselen als er in je workshop gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld Menti of post-it’s. Als het niet anders kan, dan kan je zoom ook gebruiken vanaf je telefoon of tablet.

Belangrijke functies van Zoom
In veel workshops worden de volgende functies gebruikt

 • Je staat standaard op mute. Als je iets wil zeggen klik je op unmute, of je houdt de spatiebalk ingedrukt terwijl je praat (je gaat automatisch op unmute zolang je de spatiebalk ingedrukt houdt)
 • Er zijn vaak polls. Die komen automatisch in beeld; dan kan je een antwoord aanvinken
 • Er zijn soms break-out groepen. Je workshop host regelt dat, en je komt automatisch in de breakout.
 • Als je op participants klikt heb je de optie om je hand op te steken (raise hand). Dat is handig om aan te geven dat je een vraag of opmerking hebt.


Pin It on Pinterest