Logo SDG Action Day 2019 - Connecting Generations - 25 September, SDG House Amsterdam

Op deze pagina vind je de workshops tijdens de SDG Action Day op 25 September 2019. Klik hier voor het plenaire programma.

Tijdens de Speed Dates laten 8 organisaties tools, (serious) games en methodologieen zien waarmee jij aan de slag kan met de SDG’s.

– Royal HaskoningDHV
– Global Compact
– MDF
– Terra Institute
– DeltaZuid & 360SDG
– Co-Lumbus
– Global Goals Quest Foundation & 4D Serious Gaming
– Zinnige Zaken
– SDG Facilitators

Hieronder lees je de tools die iedere organisatie presenteert

Global Compact

Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter

Duurzaamheid, je hoort en ziet het overal. Maar hoe zit het eigenlijk met jouw kennis met betrekking tot de Sustainable Development Goals (SDGs)? En hoe benut jij je kennis over de SDGs binnen jouw bedrijf of organisatie? Binnen het UN Global Compact Netwerk Nederland (GCNL) werken bedrijven en organisaties samen aan de realisatie van de 17 Sustainable Development Goals, omdat we samen in staat zijn de toekomst te veranderen. Tijdens deze interactieve speeddate sessie presenteert GCNL de gloednieuwe SDG-game, ontwikkelt door Young Professionals binnen het netwerk, waarmee je bewustzijn rondom de Sustainable Development Goals vergroot zal worden. In teams zullen deelnemers elkaar uitdagen om de 2030-doelen te bereiken door vragen over de SDGs en de uitdagingen waarmee de wereld voor staat te beantwoorden! Grijp jij de kans om op een toegankelijke manier meer te weten te komen over de UN Sustainable Development Goals? Wees erbij!
Doel van de sessie:
Deelnemers kennis te laten maken met alle Sustainable Development Goals middels een interactieve SDG Game, waarmee de bewustwording rondom de SDGs vergroot wordt.

Royal HaskoningDHV

Website | Linkedin | Twitter

Doordat RHDHV in de gehele breedte van de ruimtelijke sector werkt, aan integrale opgaves, zien we dat de aandacht voor functionele steden met een gezonde leefomgeving – zoals frisse lucht, weinig geluid, nabijheid van groen, mobiliteit toeneemt. Om dat in de praktijk te brengen ontwikkelen wij met partners het Healthy Citizens Platform. Dit helpt om jouw straat, buurt of stad gezonder te maken, zodat jij en ook straks  je kinderen een gezonde leefomgeving hebben. Met het Healthy Citizens Platform brengen we in kaart hoe gezond jouw buurt is. Samen met de buurt en de gemeente gaan we kijken welke maatregelen we kunnen nemen om de buurt een gezondere plek te maken. Daarna helpen we met het realiseren van deze maatregelen en het slim combineren van functies.

MDF

https://2030sdgsgame.com/
https://mdf.nl/2030-sdgs-game

Vind je dat het tijd is om aan de slag te gaan met duurzaamheid? Wil je je steentje bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals), maar weet je niet hoe? Het 2030 Sustainable Development Goals (SDGs) Game is een interactief kaartspel dat de wereld tot aan 2030 simuleert. Je gaat als team aan de slag om je doel te behalen. Lukt het je daarbij ook om gezamenlijk een evenwichtige en duurzame wereld te bouwen? 
Het spel is in 2016 ontwikkeld in Japan en heeft bewezen een krachtig instrument te zijn dat bijdraagt aan verandering. Al meer dan 100.000 mensen ter wereld hebben het spel al gespeeld! Wij bij MDF Training & Consultancy hebben het spel naar Nederland gehaald. Tijdens de speeddate delen we graag meer informatie over het spel en beantwoorden je vragen. Ons doel is het om zoveel mogelijk mensen dit spel te laten ervaren en in gesprek te gaan wat éénieder kan doen om bij te dragen aan duurzaamheid. Help je mee?

P.s.: Tijdens de speeddate is er geen tijd om het spel te ervaren, maar dit kan wel op 14 November in Amsterdam

SDG Facilitators

Website | Twitter | Facebook

Impactvolle stroomversnelling voor de SDG’s
De (inter)nationale vraagstukken vragen om een nieuw soort creativiteit en sectoroverstijgende samenwerkingsverbanden. SDG Facilitators faciliteren mensen en organisaties om snel, efficiënt en duurzaam hun doelstellingen te bereiken in een lerende omgeving.
Wetenschap, bedrijfsleven, overheden, onderzoekinstellingen, NGO’s en individuen kunnen en moeten écht aan de slag om de uitdagingen waar de wereld voor staat daadwerkelijk het hoofd te kunnen bieden. In de praktijk blijkt dat samenwerken niet vanzelf gaat en geleerd, georganiseerd én gefaciliteerd moet worden.
Geïnteresseerd in onze #BoosterStroomversnelling?
Dan ontmoeten we u graag!

DeltaZuid & 360SDG

DeltaZuid LinkedIn 360SDG Linkedin

Aan de slag met de SDGs in jouw MKB onderneming
Je bent MKB-ondernemer en wilt structureel met de SDGs aan de slag. Hoe doe je dat? Dat begint in het hart van de organisatie. Door het ontwikkelen van een duurzame identiteit. De Branding specialisten van DeltaZuid en duurzaamheidsstrategen van 360SDG helpen MKB bedrijven om een duurzame merkidentiteit en strategie te ontwikkelen. Dit levert enorme voordelen op voor de ondernemer, omdat je gelijktijdig aan je organisatie én je merk werkt.

Tijdens de speeddate sessie vertellen we je alles over onze werkwijze en hoe jij als ondernemer daarmeezelf aan de slag kunt. Want: “Sustainability should, by now, be considered a core value and business driver. It should be embedded in the business strategy of all companies” – Feike Sijbesma, CEO DSM.  

Global Goals Quest Foundation & 4D Serious Gaming

Website

Leer al spelend de feiten over de 17 Sustainable Development Goals
Ken jij eigenlijk alle doelen en weet jij wat jij kunt doen om bij te dragen aan een betere wereld? Speel tijdens de SDG Action Day 4D SDG Poly© en ontdek de feiten over de 17 Sustainable Development Goals.  Een spel dat niet alleen jou informeert, maar ook inspireert en motiveert om actie te ondernemen in de echte wereld. 

Uiteraard horen bij een spel spelen ook prijzen winnen. Doe mee met onze speeddate-sessie en wie weet win jij! Global Goals Quest maakt iedereen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier wegwijs in de SDG doelen. Omdat spel de ideale vorm is om de discussie over de SDG doelen op gang te brengen en bewustwording bij de spelers creëert.

Voor elke vraag een game Zou je 4D SDG Poly© toe willen spitsen op jouw organisatie? Dat kan! Benieuwd naar mogelijkheden? Kom langs en we vertellen hoe wij, samen met jou, een Serious Game volledig naar wens ontwikkelen. 
Het spel levensecht  op de grond spelen? Bezoek WO=MEN Dutch Gender Platform in de hal van het SDG House en ervaar hoe we gezamenlijk – mannen en vrouwen – kunnen strijden voor gelijkheid (SDG 5). 

Zinnige Zaken

Website | Linkedin | Twitter

Zinnige Zaken integreert de Global Goals in jouw organisatie. Dit doen ze door je medewerkers te activeren! Een van de activatie tools die we gebruiken zijn Serious Games. Spelenderwijs met serieuze onderwerpen aan de slag. Geen saaie, lange informatie sessie, maar zelf ervaren, zelf ontdekken en vooral zelf doen. Je ervaart dat aan de slag gaan met de Global Goals helemaal niet zo ingewikkeld is!

The SDG Challenge

Website

De 17 SDGs zijn doelstellingen met een hoog ambitie niveau. De SDGs zijn ook doelen die op zich heel concreet lijken, maar niet altijd 1 op 1 in specifieke situaties toepasbaar zijn. Overheden en organisaties staan achter de doelen, maar hoe deze te operationaliseren? Ben jij enthousiast om SDGs te vertalen naar de praktijk en zoek je naar aanknopingspunten dat te doen? Kom dan naar onze speeddate want we gaan graag met je in gesprek over onze methodiek hoe je van ‘denker over SDGs’ naar ‘doener van SDGs’ wordt. Met het inzetten van onze SDG Challenge ga je aan de slag om vernieuwende en creatieve concepten te ontwikkelen voor het implementeren van een SDG. Tijdens de challenge krijgen alle denkbare ideeën ruim baan door (rollen)spellen, brainstorm sessies, interviews en creatieve presentaties. De methodiek achter de challenge ontketent spelenderwijs de innovatie binnen jouw gemeente of organisatie. Co-lumbus faciliteert hierbij vanuit multidisciplinaire
samenwerkingen. Benieuwd? Dan zien we je graag tijdens een speeddate!

SDG Action Day wordt georganiseerd door SDG Charter, KIT Royal Tropical Institute en Gemeente Amsterdam, en wordt mede mogelijk gemaakt door PwC. Mediapartners zijn DuurzaamBedrijfsleven en Duurzaam Ondernemen.

Pin It on Pinterest