DE DECADE OF TRANSFORMATION START OP 25 SEPTEMBER

Kweekvlees uit het lab, wiskunde tegen honger, en inclusiviteit in het onderwijs. Het zijn zomaar drie thema’s die aan bod komen tijdens de virtuele SDG Action Day op 25 september. Dit jaar gaan we onder het thema Decade of Transformation kijken naar de belangrijke transities die nodig zijn om de Sustainable Development Goals te behalen in 2030. Met inspirerende sprekers en 38 verdiepende workshops hebben we een breder programma dan ooit. Maar ook de urgentie om aan de slag te gaan is groter dan ooit met slechts 10 jaar te gaan. Dus laat je inspireren, deel je kennis en start nieuwe partnerschappen op dé dag voor SDG professionals, enthousiastelingen en studenten in Nederland.

SDG ACTION DAY IS AFGELOPEN.  WE ZIEN JE GRAAG OP 24 & 25 SEPT 2021

We starten en eindigen de SDG Action Day met een plenaire livestream vanuit Studio KIT in het SDG House Amsterdam. Daarin bespreken we welke structurele veranderingen nodig zijn op weg naar een duurzaam 2030. Dat doen we met Stientje van Veldhoven, Ingrid Thijssen, Sigrid Kaag, Feike Sijbesma, Sandra Pellegrom, de Jongerenvertegenwoordiging van de VN, Mark Post en Sharon Pieksma. De dag wordt voorgezeten door Coalitie Y boegbeeld Talitha Muusse en er is muziek van de SDG Houseband van de Herman Brood Academie. Bekijk alle details van het plenaire programma hier.

Er zijn 3 workshop-rondes gedurende de dag en met 38 workshops is het programma breder dan ooit. Bekijk de workshops hier – bij de ticketverkoop geef je direct aan welke workshops je graag wilt volgen. 

Als laatste zullen we er dit jaar – ook in virtuele setting – alles aan doen om de SDG Action Day een dag van ontmoetingen en nieuwe connecties te laten zijn, met netwerkmomenten verspreid over de hele dag.

Sigrid Kaag
Sigrid Kaag
Ingrid Thijssen
Ingrid Thijsen
Sharon Pieksma
Sharon Pieksma
Feike Sijbesma
Feike Sijbesma
van veldhoven
Stientje van Veldhoven
Talitha Muuse
Talitha Muusse
Mark Post
Mark Post
Sandra Pellegrom
Sandra Pellegrom
previous arrow
next arrow

9.30-10.20: Plenaire opening

15.30-16.30: Plenaire afsluiting

10.30-11.45: Workshop ronde 1

12.30-13.45: Workshop ronde 2

14.00-15.15: Workshop ronde 3

Voor vragen en pers kan je contact opnemen met info@sdgactionday.nl

Achtergrond SDG Action Day
Op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over de 17 Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze hebben het doel om de wereld tot “een betere plek te maken in 2030”, zo schrijven de Verenigde Naties in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Alle 17 doelen zijn hier te lezen. De SDG’s gaan door waar de millenniumdoelen ophouden. Ze gaan niet alleen over ontwikkeling, maar ook over duurzaamheid. Bovendien zijn de SDG’s niet alleen binnen de muren van de VN bedacht. Iedereen mocht erover meepraten en beslissen. De nieuwe ontwikkelingsagenda geldt voor alle landen, en is niet alleen ‘hulp’ van rijke landen aan arme landen. De SDG’s hebben aandacht voor mensenrechten, economische groei, vrede en veiligheid, en klimaat.

Pin It on Pinterest