OP DEZE PAGINA STAAT DE INFORMATIE VAN EDITIE 2019

Kom op 25 september naar de SDG Action Day in het SDG House in Amsterdam! Deze dag is hét moment om alles te weten te komen over de Sustainable Development Goals (Global Goals): Waar staan we op de routekaart naar 2030, waar liggen kansen en hoe kan ik zelf aan de slag met de 17 werelddoelen? Connecting Generations is het thema dit jaar, omdat jonge koplopers ons de weg wijzen. Een divers plenair programma wordt afgewisseld met 26 inspirerende workshops om uit te kiezen. Van gendergelijkheid tot Global Goals gemeenten en van blockchain tot biodiversiteit, het programma biedt voor iedereen wat. Nieuw dit jaar is de eerste SDG Moonshot Pitch. Doe mee en misschien pitch je 25 september jouw winnende idee voor 500 mensen tijdens de Action Day!

Ben je klaar voor een dag vol inspiratie en nieuwe samenwerkingen? Bekijk dan eerst het programma voordat je naar de ticket website gaat en kies een ochtend- en middagworkshop uit. Deze vul je in op de ticketpagina.

Minister Kaag

Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking)

Minister Kaag

Maarten Labots (Jonge Klimaatbeweging)

Minister Kaag

Sophie Frankenmolen (BNNVARA / Dagvoorzitter)

Minister Kaag

Sandra Pellegrom (Nationaal Coordinator SDGs)

Minister Kaag

Hajar Yagkoubi (Jongerenvertegenwoordiger VN)

Minister Kaag

Connie Braams (Unilever)

Minister Kaag

Nienke Meijer (Fontys Hogescholen)

Minister Kaag

Aynouk Tan (Antropoloog)

Minister Kaag

Tom Daman (Youth4Climate)

Minister Kaag

Fleur Osté (Unilever)

De SDG Moonshot pitch is een pitchwedstrijd voor ideeën die potentie hebben substantieel bij te dragen aan het behalen van de 17 Sustainable Development Goals (Global Goals) van de Verenigde Naties. Loop jij rond met een fantastisch idee? Neem een korte videopitch op en stuur deze naar ons. De winnaar mag op de koffie met 3 beleidsmakers, CEOs en koplopers uit onze rijke SDG Netwerk.

Lees hier meer over de moonshot!

Wat is de SDG Action Day? De SDG Action Day is een knooppunt voor inhoudelijke discussies, ontmoetingen en nieuwe ideeën met als doel samenwerkingen tot stand te laten komen en concrete acties in heel Nederland op te zetten. De SDG Action Day wordt jaarlijks bezocht door 500 bezoekers, en heeft in 2018 meer dan 1 miljoen mensen online bereikt. De dag vindt jaarlijks plaats op 25 september, de verjaardag van SDGs en sluit zodoende via een wereldwijde campagne aan bij evenementen in meer dan 167 landen op die dag.

Wat gaan we doen? Samen met 500 andere young professionals, CEO’s, studenten, visionairs en experts gaan we jong en oud bij elkaar brengen: connecting generations is het thema van deze actiedag. Vind inspiratie bij start-ups of multinationals, en kies voor twee verdiepende werksessies die passen bij wat jij wil gaan doen. Ga aan de slag met een groep gedreven mensen uit het bedrijfsleven, van (lokale) overheden, maatschappelijke organisaties tot multinationals en hogescholen. Van gendergelijkheid tot Global Goals gemeenten en van blockchain tot biodiversiteit, het programma biedt voor iedereen wat.

Wat krijg ik ervoor terug? Denk aan nieuwe kansen voor je onderneming of organisatie, nieuwe ontmoetingen en kruisbestuivingen, praktische tools waar je meteen mee aan de slag kunt, en een beter begrip van waar we staan en wat je kan doen om samen de SDGs te bereiken. Deze dag is niet eenmalig, maar een tussenstop op de route naar 2030: het jaar waarin de SDGs behaald moeten zijn. De SDG Action Day faciliteert hiervoor de ontwikkeling van een SDG routekaart, die ons de komende jaren gaat helpen om samen de beste weg naar de SDGs te vinden. Het SDG House biedt een fysieke plek aan stakeholders uit alle sectoren om samen te komen, partnerschappen te ontwikkelen en een concrete bijdrage te leveren aan de SDG routekaart. Amsterdam Impact brengt haar netwerk van inspirerende idealistische entrepreneurs naar de dag.

 

Contact
Voor vragen over de SDG Action Day kan je contact opnemen met info@sdgactionday.nl.
Pers kan contact opnemen via communicatie@sdgactionday.nl.

Achtergrond SDG Action Day
Op 25 september 2015 tekenden 193 landen tijdens de jaarlijkse VN-vergadering een akkoord over de zeventien Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze hebben tot doel om de wereld tot “een betere plek te maken in 2030”, zo schrijven de Verenigde Naties (VN) in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede, volgens de VN “de grootste uitdaging van deze tijd”. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Alle 17 doelen zijn hier te lezen. De SDGs gaan door waar de millenniumdoelen ophouden, maar zijn “veel ambitieuzer”, stellen de VN. Ze gaan niet alleen over ontwikkeling, maar ook over duurzaamheid. Bovendien zijn de SDGs, in tegenstelling tot de millenniumdoelen, niet alleen binnen de muren van de VN bedacht. Iedereen mocht erover meepraten en beslissen. De nieuwe ontwikkelingsagenda geldt voor alle landen, en is niet alleen ‘hulp’ van rijke landen aan arme landen. De SDGs hebben aandacht voor mensenrechten, economische groei, vrede en veiligheid, en klimaat.

SDG Action Day wordt georganiseerd door SDG Charter, KIT Royal Tropical Institute en Gemeente Amsterdam,
en wordt mede mogelijk gemaakt door PwC. Mediapartners zijn DuurzaamBedrijfsleven en Duurzaam Ondernemen.

DuurzaamBedrijfsleven logo
Duurzaam Ondernemen logo

Pin It on Pinterest