Human Cities

Ondertekenaars van de SGD-overeenkomst werken samen om Human Cities te realiseren, steden die leefbaar zijn voor iedereen, in navolging op SDG #11 “Maak steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam.” De uitdaging is groot: wegens toenemende urbanisatie zal in 2050 twee derde van de wereld bevolking, 6,3 miljard mensen, in steden wonen. Ondertussen wordt er verwacht dat het aantal sloppenwijkbewoners in de periode 1990 tot 2020 zal verdubbelen tot 1.5 miljard. Ondanks deze cijfers gaan de ondertekenaars van de SGD-overeenkomst graag de uitdaging zich over dit vraagstuk te buigen.

Kennis verspreiden

Nieuwe urbanisatie brengt bewoners momenteel naar gebieden met slechte infrastructuur, waar faciliteiten als watervoorziening schaars zijn en de locatie vaak blootligt aan natuurlijke gevaren. De Human Cities Coalitie wil hier tegenin gaan, en door de gevarieerde samenstelling van de coalitie – van internationaal tot lokaal, publiek, privaat, academisch tot donors – willen ze kennis verspreiden om deze problemen op te lossen.

Partners

Initiatiefnemers van de coalitie zijn AkzoNobel and ARCADIS, die zich voornamelijk met steden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika bezig houden. Bedrijven zoals Alliander en ENECO richten zich op Europese steden, en ontwikkelen een aanpak om technische kennis en burgerinitiatieven zo optimaal mogelijk te combineren.

Wil je meer weten over het Human Cities partnerschap? Stuur ons een bericht!

Pin It on Pinterest