Health

Het Health partnerschap zet een brede samenwerking op voor SDG #3 om “gezondheid en welzijn te waarborgen voor alle leeftijden.” De focus van de samenwerking is het verbeteren van de geboortezorg voor vrouwen en algemene zorg voor kinderen en adolescenten, voornamelijk in Afrika. Er liggen grote kansen om de gezondheidssystemen te moderniseren door het omarmen van innovaties, het betrekken van maatschappelijk werkers, en door het ontwikkelen van inclusieve businessplannen die zowel de private als de publieke gezondheidszorg versterken.

Initiatieven

Er zijn drie specifieke initiatieven: (i) Een flexibel, breed en snel inzetbaar gezondheidscentrum dat medische zorg verleent aan zwangere vrouwen en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van conflict-gerelateerd seksueel geweld, (ii) Een gemeenschapscentrum dat eerste hulp verzorgt en versterkt, een zogenaamd Community Life Center , en (iii) een Bioneedle vaccinatie systeem. Hoofd partners in deze samenwerking zijn onder andere Philips, UNICEF, World Vision, Save, Hospitainer en Bioneedle. Nederlandse partners leggen zich toe op het verbeteren van de kosten, toegankelijkheid en de kwaliteit van de gezondheidszorg.

Een voorbeeld van deze samenwerking is het Community Life Centre, dat alle facetten van de gezondheidsvoorzieningen bevat. De infrastructuur van het Life Centre en omgeving zijn geheel geoptimaliseerd, betrouwbaar en veilig, en door de hervormingen in de zorg en het getrainde personeel  wordt er kwalitatieve hoge service geleverd. Een Community Life Centre verandert op deze wijze  van een gezondheidscentrum naar een gemeenschapscentrum. Dit genereert inkomsten voor de voorziening dat bijdraagt aan de financiële duurzaamheid.

Partners

De Task Force Health Care in Nederland faciliteert de werkgroep van de SDG-gezondheidssamenwerking. Deze groep is open voor alle organisaties die deel zijn van de ‘Dutch Healthcare Diamond Approach’ Op deze manier probeert de groep Nederlandse expertise op een internationaal niveau te verspreiden.

Wil je meer weten over het Health partnerschap? Stuur ons een bericht!

Pin It on Pinterest