Campagnes en communicatie

 

Gemeenten voor Global Goals

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen kunnen niet gerealiseerd worden zonder de specifieke inzet van gemeenten. De SDGs raken aan belangrijke opgaven voor lokale overheden, zoals het terugdringen van ongelijkheid, maatschappelijke integratie, duurzame productie en consumptie, een leefbare en veilige leefomgeving en kwalitatief en participatief bestuur. De Gemeenten4GlobalGoals campagne wordt gefaciliteerd door VNG. VNG ondersteunt de deelnemende gemeenten met diensten, advies en informatie om de SDGs op lokaal niveau te implementeren. Op de website staat een handig overzicht van tools, waarmee gemeenten direct aan de slag kunnen. Al vele gemeenten hebben zich aangesloten bij de campagne, vooral gemeente Utrecht doet actief mee (lees hier hoe zij dat aanpakken).

 ToerMee voor de SDGs

foto van een busDe ‘SDG-bus’ reist door heel Nederland op zoek naar inspirerende plekken, projecten en personen die op eigen wijze bijdragen aan de SDGs. Door in gesprek te gaan met mensen uit de buurt en verhalen te delen, maakt de ToerMee campagne de Duurzame Ontwikkelingsdoelen minder abstract. De interactie rondom de bus geeft een podium aan lokaal enthousiasme en laat zien welke initiatieven rondom de SDGs er al zijn in de buurt.

 Communicatie voor de stad

BRAND The Urban Agency is een campagnebureau dat gespecialiseerd is in het op de kaart zetten van duurzame projecten in steden. Ze bieden onder andere ondersteuning in strategie en concept, communicatie en community building en coördinatie en evaluatie. Al het werk van BRAND The Urban Agency is erop gericht steden mooier, slimmer en beter te maken.

 

<– Terug naar het menu

Heb je aanvullingen op of suggesties over deze pagina? Mail dan naar info@sdgcharter.nl.

Pin It on Pinterest