Hogescholen en universiteiten

 

Online college

 

 

Videoserie SDGs

afspeel button blauwDe Rotterdam School of Management heeft een videoserie ontwikkeld waarin de SDGs worden besproken in business context. Zowel academici als mensen uit de praktijk bespreken in meerdere video’s hoe business kan bijdragen aan het behalen van de SDGs.

SDG Academy

Op SDG Academy is een breed aanbod aan SDG-gerelateerde cursussen te vinden. Zowel specifiek over de zeventien doelen, als over de implementatie van de SDGs in het algemeen. Deze cursussen worden gedoceerd door academici van over de hele wereld en zijn gratis te volgen.

Content- en stageplatform

www.sdgsonstage.nl is een initiatief van Fontys, Avans, Hanzehogeschool, Saxion en Duurzaam Bedrijfsleven dat studenten, docenten en bedrijven verbindt d.m.v. de SDGs. Het platform bevat interessante stages met een link naar de SDGs naast content over de SDGs en artikelen die verder ingaan op het thema, de stages en de impact daarvan.

Sustainable Development Solutions Network (SDSN)

logo SDSNHet SDSN mobiliseert kennisinstituten rondom de SDGs. Door het samenbrengen van wereldwijde wetenschappelijke en technische expertises, stimuleert het SDSN onderzoek naar praktische oplossingen voor duurzame ontwikkeling. Door als onderwijsinstelling of kennisinstituut lid te worden van het SDSN-netwerk, kan direct bijdragen worden aan onderzoek en onderwijs gericht op de SDGs.

Academisch nieuws over de SDGs

Wageningen University & Research heeft een aparte nieuwspagina over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Hier zijn artikelen en bronnen te vinden over conferenties, projecten en ontwikkelingen gerelateerd aan de SDGs. Om op de hoogte te blijven, kun je jezelf inschrijven voor hun speciale SDG-nieuwsbrief (onderaan de pagina).

 

<– Terug naar het menu

Heb je aanvullingen op of suggesties over deze pagina? Mail dan naar info@sdgcharter.nl.

Pin It on Pinterest