Kleine acties hebben grote impact! Als individu kun je op 1001 manieren bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. De volgende tips kun je simpel vanaf je bank uitvoeren:

 Lazy person’s guide to saving the world

Veel simpeler dan dit kunnen we het niet maken. De ‘Lazy person’s guide to saving the world’ pagina van de Verenigde Naties biedt een overzicht van stappen waarmee je als beginnend wereldverbeteraar van start kunt gaan. Level 1 kan zelfs bijna volledig vanaf de bank worden uitgevoerd! Klik hier voor de originele versie en hier voor een Nederlandse versie.  

 Mijn verborgen impact

In 2016 verscheen het boek: ‘De Verborgen Impact’. Auteur Babette Porcelijn onderzoekt in haar boek de impact van een gemiddelde westerse consument op de rest van de wereld. Op haar website vind je een tool waarmee je jouw impact kunt meten en inzicht krijgt in welke thema’s jij nog een groot verschil kunt maken. Klik hier om naar de website van Babette Porcelijn te gaan.

Voor de Wereld van Morgen

Voor de Wereld van Morgen is hét platform met slimme ideeën, tips en inspiratie voor een betere wereld. Je vindt er projecten van duurzame ondernemers, blogs en je kunt meedoen aan crowdfunding of de Wereldprijs. Klik hier om naar Voor de Wereld van Morgen te gaan.

Better Places

Ook wanneer je op vakantie gaat, kun je bijdragen aan een betere wereld. Better Places brengt je in contact met lokale reisexperts, zodat jouw vakantie extra bijzonder wordt én een positieve impact heeft op de lokale omgeving. Klik hier om naar de website van Better Places te gaan.

Pin It on Pinterest