Wil jij direct bijdragen aan duurzame ontwikkeling in Nederland? Zit je vol goede ideeën om anderen te motiveren om in actie te komen, en wil je je netwerk uitbreiden? Het SDG Charter is op zoek naar een enthousiaste stagiair met enige ervaring op het gebied van communicatie- en community management en kennis van de Sustainable Development Goals.

De SDG Community


Eind september 2015 namen de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals(SDGs) aan die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Het SDG Charter heeft in samenwerking met C-Change de SDG Gateway geïnitieerd. Op de SDG Gateway kunnen organisaties, communities en individuen een impact profiel aanmaken. Zo laat de SDG Gateway zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van de Sustainable Development Goals in Nederland en daarbuiten. Daarnaast is het een plek waar organisaties elkaar kunnen vinden, samenwerken en van elkaar kunnen leren. Deze digitale omgeving is altijd in ontwikkeling. Momenteel wordt er gekeken naar hoe we deze kunnen verbeteren, hoe we de gebruiksvriendelijkheid kunnen verhogen en de gebruikers kunnen activeren om actiever te worden. Het Charter onderhoudt de website van SDG Nederland, werkt ook offline om in Nederland organisaties en bedrijven tips, tricks en tools aan te bieden om hun achterban te betrekken bij activiteiten die bijdragen aan de SDGs.

Over jou


Je volgt een HBO/WO-opleiding op het gebied van Communicatie/Journalistiek/Digitale Media of een andere studie, waarbij je aantoonbare affiniteit hebt met communicatie en/of community management. Je hebt interesse in duurzame ontwikkeling en de SDGs. Je hebt een scherpe pen, bent zelfstandig, assertief en hebt goede ideeën over hoe we zo veel mogelijk mensen kunnen enthousiasmeren en betrekken bij deze mondiale agenda. Je hebt tot slot een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

De stage is voor een periode van 3 tot 6 maanden en start 1 augustus 2019 (afwijkende data kan in overleg). Het gaat om een minimale werkweek van 24 uur (3 dagen) per week. Fulltime stage (36-40 uur) is ook mogelijk.

De werkzaamheden

  • De community aansporen om content aan te maken + wekelijkse ondersteuning van leden op de Gateway bij het aanmaken van profielen/initiatieven.
  • Bijhouden van ledenadministratie
  • Aanmaken en promotie van events op de SDG Gateway en op de website van SDG Nederland.
  • Meedenken over verbetering van de online SDG Gateway community
  • Levendig houden en uitbreiden van sociale media en website
  • Schrijven en versturen van nieuwsbrieven.
  • Bijhouden van SDG nieuws en organisaties SDG-tools aandragen.
  • Promotie SDG Charter op diverse events.
  • Meedenken en helpen bij het ontwikkelen van communicatiemateriaal voor de SDG Gateway, SDG Nederland en de communicatie coalitie bestaande uit o.a. Partos, VNG, IUCN NL, UN Global Compact NL, NJR, MVO Nederland, NWO-WOTRO en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer over het SDG Charter

Stichting SDG Charter heeft als missie om een faciliterende omgeving te creëren waarin het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid in partnerschap kunnen bijdragen aan de SDGs. Het Charter is opgezet om in Nederland een ambitieuze, positieve agenda rondom de SDGs te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op: www.sdgcharter.nl

Ons aanbod

Stageplaats: SDG House/KIT in Amsterdam. Een dynamische, informele en prettige werkomgeving. Je wordt begeleid door de Communicatie & Community Manager van het SDG Charter. Je krijgt de ruimte om jouw communicatie- community management skills verder te ontwikkelen. Daarnaast is een plek bij SDG Charter een uitgelezen kans om je netwerk uit te breiden. Voor de stage is een stagevergoeding beschikbaar van 500 euro bruto per maand. Vereiste daarvoor is wel dat je ingeschreven staat bij een Universiteit/ HBO-instelling.

Sollicitatieprocedure

Heb jij interesse in deze stage? Stuur je motivatie en cv voor 21 juli naar Rosalie de Bruijn (rosalie@sdgcharter.nl). Voor eventuele vragen kan je mailen naar hetzelfde adres.

Afbeelding: Gerd Altmann via Pixabay

Pin It on Pinterest