Pitches over waarom we fossiele brandstoffen met rust moeten laten en over de problematiek van verzilting in kuststreken van India, kregen de hoofdprijs op de SDG-conferentie van de Universiteit van Amsterdam.

Het Centre for Sustainable Development Studies van de Universiteit van Amsterdam organiseerde haar derde SDG-conferentie op 26 en 27 januari. Dit jaar was het thema van de conferentie ‘educatie’.

Meer dan duizend wetenschappers, studenten, beleidsmakers en andere SDG professionals van over de hele wereld ontmoetten elkaar tijdens deze online editie in verschillende settings om te praten over het belang van educatie voor het bereiken van de SDG’s en te discussiëren over de structuur van onderwijs en universiteiten in Nederland.

Voorafgaand aan de conferentie was er een video pitch-wedstrijd uitgeschreven waarin Master en PhD studenten werden uitgenodigd om hun scriptieonderzoek gerelateerd aan de SDG’s te presenteren in een korte video. De winnaars van deze wedstrijd werden gekozen door een jury bestaande uit wetenschappers van het Centre for Sustainable Development Studies en het IHE-Delft Institute for Water Education en werden bekend gemaakt tijdens de afsluitingsceremonie van de conferentie.

In de categorie PhD-studenten werd Arthur Rempel (Universiteit van Amsterdam) tot winnaar uitgeroepen met zijn presentatie over zijn onderzoekproject “Leaving Fossil Fuel Underground”.  In de categorie voor masterstudenten werd Maitreyi Koduganti Venkata (IHE-Delft) to winnaar uitgeroepen met haar presentatie over “salt en emotions”.

De videos van de winnaars en andere conferentie-output, zoals de ‘lessons learned’ podcast met professor Joyeeta Gupta en Sandra Pellegrom zijn te vinden op de conferentie pagina van het Centre for Sustainable Development Studies.

Pin It on Pinterest