De VVM, netwerk van milieuprofessionals heeft zich aangesloten bij SDG Nederland. De leden zijn enthousiast en willen in hun activiteiten graag invulling geven aan de SDG’s.

De VVM is een netwerk van milieuprofessionals en heeft 1.300 leden. Die organiseren activiteiten voor een netwerk van zo’n 10.000 mensen. De VVM richt zich op verschillende milieu-onderwerpen van klimaat en energie, tot lucht, geluid, milieurecht, voedsel en landbouw tot maritiem en biodiversiteit.

De SDG’s kunnen helpen om vanuit het eigen vakgebied de link te leggen naar andere onderwerpen. Dat kunnen onderwerpen zijn waar andere VVM secties mee bezig zijn, maar die ook een connectie maken naar organisaties buiten de VVM. Zo helpen de SDG’s om onderwerpen te verbinden en integraal te benaderen. In 2021 zal over dit onderwerp een special van ons Tijdschrift Milieu verschijnen.

Er is ook al een groep VVM-leden bezig het met opzetten van een cursus. Die is bedoeld om meer introspectief, persoonlijk en professioneel perspectief op duurzame ontwikkeling te verkennen. Dat kan ondersteuning bieden bij de persoonlijke en professionele inzet naar een duurzame samenleving, zowel op individueel, als op instellings- en maatschappelijk niveau.

In het eerste deel van de cursus gaat men op zoek naar individuele en gedeelde waarden. Deze waarden worden in het tweede deel verbonden aan de SDG’s: hoe kun je de SDG’s inzetten op professioneel en maatschappelijk gebied.

De VVM werkt graag samen met het SDG-netwerk om elkaar te versterken en kennis uit te wisselen.

Hier zie je het profiel van de VVM. Zelf partner worden in de community? Klik hier

Pin It on Pinterest