Maatschappelijke organisaties

Jouw organisatie doet al veel. Maar hoe kun je die inspanningen nog beter afstemmen op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)? Met onderstaande tips helpen we je graag op weg.

> Relevante netwerken om bij aan te sluiten
> Handige tools

Relevante netwerken om bij aan te sluiten
Innoveren voor een grotere impact

Partos is de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking. Het is het grootste samenwerkingsverband van ontwikkelingsorganisaties in Nederland en zet zich in voor de belangen van haar leden. In de community The Spindle kun je samen met anderen werken aan een innovatielab. 

‘s Werelds grootste unie voor natuurbescherming

IUCN NL is de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature (IUCN). Dit is ‘s werelds oudste en grootste unie voor natuurbescherming. De activiteiten van IUCN NL richten zich op thema’s als natuurbeheer, water & voedsel en de groene economie. Op de website vind je oplossingen voor die vraagstukken en kun je in contact komen met experts.

De springplank van de nieuwe generatie

De Nationale Jeugdraad (NJR) is het jongerennetwerk van Nederland. Via projecten en schoolprogramma’s laten ze jongeren ontdekken wat hun sterke punten zijn en hoe ze die kunnen inzetten voor zichzelf en de wereld om hen heen. Ben je jong en wil je meedoen? Doe iets geweldigs en word changemaker. 

Tips en tools
Hoe waterdicht is het SDG-beleid van de overheid?

Met de SDG Toets worden nieuwe beleid, wet- en regelgeving getoetst op de bijdrage aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs). Zo zie je ook of het niet onbedoeld een negatieve impact heeft, in Nederland of daarbuiten. Wil je als maatschappelijke organisatie zo effectief mogelijk invloed uitoefenen in verschillende stadia van het beleidsvormingsproces? Maak dan gebruik van de SDG-toets toolkit

Een stage met een duurzame stempel

Sdgs on stage is een initiatief van Fontys, Avans, Hanzehogeschool, Saxion en Duurzaam Bedrijfsleven. Het verbindt studenten en docenten aan bedrijven en organisaties door middel van de SDG’s. Centraal staan betekenisvolle stageplekken die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen

Investeren in de maatschappelijke beurs

Wil je weten wat de waarde en SDG-impact is van je initiatief? Met Maex krijg je een tool om je maatschappelijke waarde makkelijk in beeld te brengen.  

Pin It on Pinterest