(Lokale) overheden

In 2015 hebben de Verenigde Naties zeventien ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld. Ook de Nederlandse regering heeft zich geëngageerd om die SDG’s te halen. Maar, de doelen kunnen niet gerealiseerd worden zonder de specifieke inzet van gemeenten. Kijk hier hoe jouw gemeente kan bijdragen. 

Word Global Goals-gemeente

Duurzaam ontwikkelen doen we niet alleen. De Gemeenten4GlobalGoals-campagne verbindt gemeenten met elkaar en heeft als doel om met zoveel mogelijk Nederlandse gemeenten te werken aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). De VNG faciliteert deze coalitie. 

Krijg advies van andere gemeenten

De VNG biedt ook informatie, organiseert bijeenkomsten, adviseert bij de lokale invulling van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en deelt ‘best practices’. Op de website staat een handig overzicht met advies, ondersteuning en tools. Ook deze brochure over het integreren van de doelen in het gemeentelijk beleid is niet te missen! 

Toets je beleid en regels aan de Duurzame Doelen

Het Integraal Afwegingskader voor Beleid en Regelgeving (IAK) van de overheid is begin 2019 aangepast aan de SDG-ambities. Op vraag van maatschappelijke organisaties vroeg de Tweede Kamer in 2016 om de invoering van een ‘SDG-toets’. Iedere beleidsmedewerker en wetgevingsjurist kan deze inzetten bij het maken van nieuw beleid en nieuwe regelgeving.

Zet een SDG-bus in om burgers te bereiken

De SDG-Stedentrip reist met opvallende voertuigen door heel Nederland op zoek naar inspirerende plekken, projecten en personen die op eigen wijze bijdragen aan de SDG’s. Door in gesprek te gaan met mensen uit de buurt en verhalen te delen, maakt de komst van de bus de Duurzame Ontwikkelingsdoelen minder abstract.

Pin It on Pinterest