Begin bij jezelf

Kleine acties hebben grote impact! Als individu kun je op 1001 manieren bijdragen aan de Duurzame
Ontwikkelingsdoelen. De volgende tips inspireren om meer met de SDGs te (gaan) doen:

 

 Verander de wereld vanaf de bank

Veel simpeler dan dit kunnen we het niet maken. De ‘Lazy person’s guide to saving the world’ pagina van de Verenigde Naties biedt een overzicht van stappen waarmee je als beginnend wereldverbeteraar van start kunt gaan. Level 1 kan zelfs bijna volledig vanaf de bank worden uitgevoerd! Klik hier voor de originele versie en hier voor een Nederlandse versie.  

 Meet je verborgen impact

In 2016 verscheen het boek: ‘De Verborgen Impact’. Auteur Babette Porcelijn onderzoekt in haar boek de impact van een gemiddelde westerse consument op de rest van de wereld. Op haar website vind je een tool waarmee je jouw impact kunt meten en inzicht krijgt in welke thema’s jij nog een groot verschil kunt maken.

Iedere dag nieuwe inspiratie

Voor de Wereld van Morgen is hét platform met slimme ideeën, tips en inspiratie voor een betere wereld. Je vindt er projecten van duurzame ondernemers, blogs en je kunt meedoen aan crowdfunding of de Wereldprijs. Klik hier om naar Voor de Wereld van Morgen te gaan.

Bewust op reis

Ook wanneer je op vakantie gaat, kun je bijdragen aan een betere wereld. Better Places brengt je in contact met lokale reisexperts, zodat jouw vakantie extra bijzonder wordt én een positieve impact heeft op de lokale omgeving.

 

<– Terug naar het menu

Heb je aanvullingen op of suggesties over deze pagina? Mail dan naar info@sdgcharter.nl.

Pin It on Pinterest