Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: design thinking, duurzaamheid & de Sustainable Development Goals

15 november 2021 I 16:00 - 18:00 CET

Design thinking is een methode die je kunt gebruiken om problemen op te lossen, hoe complex deze problemen ook zijn. De methode is eind jaren zestig ontstaan en wordt vooral de laatste jaren steeds meer toegepast bij de overheid, in het onderwijs – als onderlegger voor ondermeer het Onderzoekend en Ontwerpend leren – en in het bedrijfsleven.

Tijdens het eerste deel van deze workshop van 2 uur werk je in een klein team samen om een uitdaging met behulp van design thinking op te lossen.

Tijdens het tweede deel van deze workshop van 2 uur gebruiken we Virtual Reality om meer te leren over het concept duurzaamheid en de 4 spelregels die je kunnen helpen om duurzame keuzes te maken. Daarna gaan we op een actieve en inspirerende manier aan de slag om te onderzoeken hoe je zelf, bijvoorbeeld aan de hand van de Sustainable Development Goals, meer kunt doen met duurzaamheid en burgerschap in jouw klas of op jouw school.

Gegevens

Datum:
15 november 2021
Tijd:
16:00 - 18:00 CET

Locatie

SAP Nederland
Amerikalaan 10
Den Bosch,
+ Google Maps