Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

#SDGCafé over Toegang tot Recht, met fotograaf en kunstenaar Jan Banning

17 maart 2022 I 15:00 - 18:00 CET

Op 17 maart staat het #SDGCafé helemaal in het teken van het werk van fotograaf en kunstenaar Jan Banning. Het werk van Jan Banning gaat over thema’s als macht, recht en onrecht. In 2004 won hij een World Press Photo Award voor zijn serie Bureaucratics. Ook werken als Troostmeisjes, Law and order en The face of poverty sluiten aan bij thema’s die cafébezoekers niet onbekend zijn. Het werk van Jan Banning bevindt zich in collecties van onder andere het Rijksmuseum en het Museum of Fine Arts in Houston.

Op 17 maart geeft Jan Banning een keynote over zijn nieuwe werk Het Oordeel: De Zaak Christina Boyer. Ook gaan we met hem en andere gasten in gesprek over de thema’s uit dit werk. Het belooft een bijzondere bijeenkomst te worden, dus meld je nu aan!

Je kunt dit café fysiek of online bijwonen. Er is beperkt plek in de zaal, dus reserveer nu nog je plekje. Graag afmelden als je later toch niet kunt!

Na de keynote van volgt een dialoog met Jos Walenkamp, lid van de kerngroep van het #SDGcafé, eerder Lector aan de Haagse Hogeschool en directeur van Nuffic. Vervolgens is er de gelegenheid tot het stellen van vragen en een enkele pitch in het kader van het thema.

We sluiten als vanouds af met een netwerkborrel met de inleiders en pitchers.

Aanmelden voor een pitch kan door een email te sturen aan Thea Fierens via thea.fierens@gmail.com. Een pitch duurt maximaal 4 minuten en eindigt liefst met een vraag aan de cafébezoekers.

Gegevens

Datum:
17 maart 2022
Tijd:
15:00 - 18:00 CET

Locatie

Schuttelaar & Partners
Zeestraat 84
Den Haag,
+ Google Maps