Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online conference Beyond GDP: Well-being and SDGs in policy making

7 december 2020

Gratis

De ministeries van Economische Zaken en Klimaat, Financiën en Buitenlandse Zaken organiseren samen een online evenement over de kwaliteit van leven en het algemeen welzijn als belangrijke factoren in de samenleving. Het meten van vooruitgang door enkel naar economische indicators te kijken is achterhaald en sluit niet aan bij de complexiteit van onze samenleving en het individuele en maatschappelijke welzijn. De Monitor Brede Welvaart & De Sustainable Development Goals is een jaarlijks meetinstrument vanuit de Nederlandse overheid om naar meer factoren dan economie te kijken wanneer we vooruitgang willen meten.

De uitdagingen die we het hoofd moeten bieden en het doel van deze online conferentie is (1) een beter begrip krijgen van de complixiteit en relaties van verschillende indicatoren voor welzijn en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen en (2) leren hoe deze informatie over welzijn en de SDG’s omgezet kan worden naar beleid vanuit de overheid.

Van 10:00 tot 11:30 is er een sessie over het meten van welzijn en de SDG’s. Van 13:30 tot 15:00 is er een sessie over het toepassen van welzijn en SDG’s in beleid maken. Via deze link kan je je aanmelden.

 

 

Gegevens

Datum:
7 december 2020
Kosten:
Gratis
Site:
https://aveq.events/beyond-gdp/#/

Locatie

digitaal

Organisator

Rijksoverheid