Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Officiële opening i-did Factory

19 mei 2022 I 17:00 - 19:30 CEST

Eerste wereldwijde circulaire viltfabriek opent haar deuren in Den Haag

Op donderdag 19 mei 2022 vindt de feestelijke en officiële opening plaats van de i-did Factory in Den Haag. Op deze dag viert sociale onderneming i-did met andere sociale ondernemers, internationale bedrijven, investeerders, klanten, onderwijsinstellingen, gemeenten en andere kennispartners het feit dat de viltfabriek wereldwijd de enige in zijn soort is die het gehele circulaire viltproces onder één dak brengt. De opening is het startschot voor het opruimen van textieloverschotten en het vergroten van de sociale impact.  De deuren van Factory staan vanaf 17:00 uur wagenwijd open voor belangstellenden. Gedurende de opening krijgen bezoekers de mogelijkheid om de circulaire viltfabriek met eigen ogen te zien.

Meld je hier aan!

Programma
16:30 – 17:00 uur Inloop
17:00 – 17:15 uur Opening
17:15 – 19:30 uur Rondleidingen door de Factory onder het genot van een hapje & drankje

Volledig circulaire viltketen

De i-did Factory is wereldwijd de enige in zijn soort die het gehele circulaire viltproces onder één dak brengt. Zelfs kleine hoeveelheden oud textiel verwerkt i-did tot vezels of gerecycled vilt. Dit biedt kansen voor midden- en kleinbedrijf om kleinere textielafvalstromen duurzaam te recyclen. Net als het recyclen van laagwaardig fast-fashiontextiel afkomstig van consumenten. Van het gerecycled vilt produceert i-did tassen, interieur producten en accessoires. In de nabije toekomst krijgen klanten de mogelijkheid om de gebruikte producten terug te sturen, deze worden opnieuw verwerkt in de Factory. Om zo de circulaire textielketen volledig te sluiten.

i-did Factory is de aanjager voor meer sociale impact
Alle producten worden gemaakt door mensen die, om wat voor reden dan ook, lang niet of nog nooit hebben gewerkt. Zij ontdekken hun eigen kracht, ervaren hoe leuk het is om collega’s te hebben en een onderdeel te zijn van een team. De Factory zorgt voor de productie van meer gerecycled vilt, zodat er meer werktrajecten beschikbaar komen voor mensen in de langdurige bijstand. Met als uiteindelijk doel om meer mensen uit te laten stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

 

Gegevens

Datum:
19 mei 2022
Tijd:
17:00 - 19:30 CEST
Site:
https://www.i-did.nl/i-did-factory

Organisator

I-did

Locatie

i-did Factory
Televisiestraat 2H
Den Haag, Zuid Holland 2525 KD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-11445217.
Bekijk de site van Locatie