Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Laat je stem horen! European Citizens Bank webinar

17 september 2021 I 15:00 - 17:00 CEST

gratis

De Europese Centrale Bank is misschien wel de machtigste instelling van Europa. Het maakt beleid voor duizenden Europese banken en oefent zo invloed uit op het klimaat, de economie en de gehele maatschappij. Maar jouw stem als EU inwoner komt daar niet aan te pas. Hoe zit dat precies? Kom op 17 september van 15-17 uur naar het webinar “De Europese Bank en Jij” en leer meer over vier belangrijke thema’s die betrekking hebben op jouw leven!

1. Wordt ons geld veiliger van een digitale euro? – Spreker: Martijn Jeroen van der Linden (TU Delft, Ons Geld)
2. Wat staat er op het spel in het EU begrotingsdebat? – Spreker: Sara Murawski (Sustainable Finance Lab, Transnational Institute)
3. Zou de centrale bank direct geld moeten geven aan burgers? -Spreker: Jasper Lukkezen (UU / ESB)
4. Doet de Europese Centrale Bank genoeg voor het klimaat? – Spreker: Jens van ‘t Klooster (KU Leuven, UvA) vertelt je wat de Europese Centrale Bank doet om duurzaamheid een boost te geven én daarmee jouw leefomgeving te verbeteren.

Inschrijven
Er zijn 80 plekken. Aanmelden is gratis. Schrijf je tot 17 sept in via deze link: https://bit.ly/3mSqxSa

Vervolg burgerraad 2-3 oktober
Schrijf je alvast in voor het vervolgevenement: een online burgerraad. Hierin maak je samen met professionele begeleiders concrete voorstellen voor de ECB die gepresenteerd worden aan de leden van het Europese Parlement. Inschrijven kan tot 20 sept via deze link:
https://bit.ly/3jB2o0f

Over European Citizens Bank
European Citizens Bank is actief in Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland en is opgericht zodat Europese burgers kunnen begrijpen hoe de Europese Centrale Bank functioneert. European Citizens Bank is medegefinancierd door het Europe for Citizens
programma van de Europese Unie en door de Open Societies Foundation. Het is een initiatief van Positive Money Europe en Particitiz.

 

Gegevens

Datum:
17 september 2021
Tijd:
15:00 - 17:00 CEST
Kosten:
gratis
https://actionnetwork.org/forms/de3e67af90adf824d6f9bf6d1a187b4d

Organisator

European Citizens Bank
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Achter jouw computer