Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klimaatkandidatendebat

10 februari 2021 I 18:30 - 20:00 CET

Gratis

De Jonge Klimaatbeweging en Grootouders voor het  Klimaat nodigen je uit voor een debat waarin kandidaat-Kamerleden aan het woord komen die net dat extra stapje voor het klimaat willen zetten. Het debat vindt plaats op 10 februari vanaf 18.30.

De organisaties zetten zich in voor meer aandacht voor het klimaat, ook tijdens deze coronacrisis. Klimaatverandering voorkomen is niet links of rechts, aldus de Jonge Klimaatbeweging. De gevolgen van klimaatverandering raken iedereen. Daarom heeft de organisatie, die in oktober de Trouw Duurzame 100 won, bij negen grote politieke partijen een Klimaatkandidaat aangewezen. Schouten: “Een Klimaatkandidaat is iemand die net dat extra stapje zet voor het klimaat. Iemand die zich binnen zijn of haar partij onderscheidt door kennis over klimaat en visie voor een duurzame toekomst.”

De groep Klimaatkandidaten vormt een divers gezelschap. Een deel van de Klimaatkandidaten bestaat uit nieuwe gezichten in de nationale politiek: Henri Bontenbal (CDA), Kauthar Bouchallikht (GroenLinks), Joris Thijssen (PvdA), Pieter Grinwis (CU) en Ellen Verkoelen (50+). Ook ervaren kamerleden staan in het lijstje van Klimaatkandidaten. Zo is Rob Jetten, voormalig fractievoorzitter van D66, de Klimaatkandidaat voor zijn partij. Tweede kamerleden Mark Harbers (VVD), Sandra Beckerman (SP) en Lammert van Raan (Partij voor de Dieren) staan ook op de lijst.

De Klimaatkandidaten zullen met elkaar in debat gaan. Dit debat is online te volgen. Kijkers kunnen hier aanmelden.

Gegevens

Datum:
10 februari 2021
Tijd:
18:30 - 20:00 CET
Kosten:
Gratis
https://jongeklimaatbeweging.typeform.com/to/XlXb4lR2

Locatie

online

Organisator

Jonge Klimaatbeweging
E-mail:
info@jongeklimaatbeweging.nl
Bekijk de site van Organisator