Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

European RCE Meeting door SPARK the Movement

8 februari 2022

Op 8 februari organiseert SPARK the Movement een meeting met regionale, landelijke en Europese onderwijsmakers (voertaal Engels!), rond de vraag: Hoe kan onderwijs de transitie naar een duurzame samenleving ondersteunen?

Dit doen we vanuit de gedachte dat duurzaamheid onderdeel moet worden van het ‘everyday fabric of life’, zoals Arjen Wals hierboven aangeeft. De regio lijkt de meest geëigende schaal om het dagelijks leven en werk onder de loep te nemen. Maar om in de realiteit van alledag duurzame, toekomstwaardige verandering aan te brengen is alle verbeeldingskracht nodig.

Op 8 februari willen we deelnemers uitnodigen om hun verbeeldingskracht maximaal aan te zetten, en met ons mee te denken over een nieuwe realiteit. Dit doen we op drie niveaus: de aandachtig betrokken mens, de transformatieve school en de betekenisvolle samenleving.

Omdat we bovendien ieders talent mee willen nemen in dit avontuur willen we met kunstenaars, wetenschappers en ‘craftsmen’ werken, omdat we hoofd, hart en handen veel sterker moeten zien te verbinden, en met jong en oud.

Heb je interesse, meld je dan snel aan. Heb je vragen, stuur dan een mailtje naar: max.eisenbart@circulairfriesland.frl

Het definitieve programma staat vanaf januari op de website van SPARK the Movement!