Wat staat er op het programma?

Hieronder geven we een overzicht van evenementen die gelinkt zijn aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wilt u graag iets aan de lijst toevoegen, stuur dan een mailtje met de nodige info naar info@sdgnederland.nl.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzaam Denken & Doen 2021 – online symposium over duurzaamheid in het mbo

10 december 2021 I 16:00 - 17:30 CET

Op 10 december vindt het jaarlijkse (online) symposium: Duurzaam Denken & Doen over duurzaamheid in het mbo en de uitreiking van de SustainaBul MBO 2021 plaats, georganiseerd door Leren voor Morgen i.s.m. Yuverta. Het symposium is bedoeld voor docenten, duurzaamheids-coördinatoren, (facilitaire) managers en bestuurders in het mbo die actief (willen) zijn op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk de uitreiking van de SustainaBul MBO

Belangrijk onderdeel van het online programma is de uitreiking van de Sustainabul MBO.

De SustainaBul is een meetinstrument om duurzaamheid binnen het middelbaar beroepsonderwijs, de ROC/AOC’s en vakinstellingen te meten. Bij het meten wordt gekeken naar onderwijs, praktijk, bedrijfsvoering en de integrale benadering van duurzaamheid. De SustainaBul ondersteunt daarnaast instellingen om van elkaar te leren omdat ieder zijn kracht op een ander gebied ligt. Tijdens het symposium worden alle winnaars bekend gemaakt. Ook zullen zij hun ervaringen delen op het gebied van duurzaam onderwijs.

Stem mee met de publieksprijzen ‘Energie en Welzijn’

Aan twee scholen wordt een publieksprijs overhandigd. De stemming hiervoor zal tijdens de livecast plaatsvinden, je hebt als publiek dus ook een stem! Dit jaar hebben we publieksprijzen in het thema energie en welzijn.

Het programma

Door de huidige corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om een deel van het programma online te organiseren. Voor instellingen die deelnemen aan de SustainaBul is er echter wel een programma op locatie. Daarvoor wordt er per school een duurzaamheidscoördinator en een bestuurder uitgenodigd. Tijdens deze ochtend draait het vooral om strategieontwikkeling om zo duurzaamheid te implementeren op scholen. De conclusies van deze ochtend worden samengevat in mooie tekeningen. Deze tekeningen worden met alle deelnemers gedeeld.

Een uitgebreid programma van de livecast volgt nog. Voor meer praktische informatie en registratie klik hier!

Meld je aan voor de livestream!

Organisator

Leren voor Morgen i.s.m. Yuverta

Locatie

online