Een duurzaam regeerakkoord

Op 17 maart kiezen we hoe Nederland er de komende vier jaar uit gaat zien. Maar in een beslissende tijd waarin wijzelf en onze planeet onder druk staan, zullen we de impact van die keuze veel langer voelen.

Daarom moet het komende regeerakkoord er één zijn met een goede balans tussen economie, ecologie en sociale waarden. Een duurzaam regeerakkoord, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (kortweg SDG’s – Sustainable Development Goals). 

Want duurzaamheid is meer dan groen alleen. Het gaat ook over gelijke kansen, inclusief onderwijs en kwalitatieve banen voor iedereen. Het gaat om het grijpen van de kansen die een duurzame agenda biedt. En dat doe je niet alleen voor jezelf, dat doe je ook voor een ander.

Door het manifest te ondertekenen, maken we samen een speerpunt van duurzaamheid. 

Inspiratie voor een duurzaam regeerakkoord

Het netwerk rond SDG Nederland doet volop mee in de transitie naar een samenleving waarin de SDG’s behaald worden. Hieronder bundelen we inzichten die mee invulling geven aan een duurzaam regeerakkoord en duurzame beleidskeuzes.

Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam vond van 24-26 februari 2021 een groot internationaal Duurzaamheidscongres plaats. Wetenschappers en vernieuwende ondernemers bespraken wat nodig is voor een goede transitie naar een duurzaam Nederland. SDG Nederland nam de aanbevelingen in ontvangst. Lees ze hier terug, in de ‘Gids voor de Toekomst‘.

Pin It on Pinterest