Oxycom | SDG Nederland

Oxycom

Duurzame klimaatbeheersing van wereldklasse, geïnspireerd door de natuur.

Locatie

Raalte

Type organisatie

Bedrijf / Grootbedrijf

Wij werken aan de volgende SDG's:

Wij zijn akkoord met de SDG Nederland visie en voorwaarden.

Organisatie Omschrijving

Oxycom levert duurzame klimaatoplossingen van wereldklasse, geïnspireerd door de natuur, voor een gezond binnenklimaat. We hebben onze uiterst innovatieve 'natuurlijke koelsystemen' ontworpen met één doel: het verminderen van de wereldwijde ecologische voetafdruk die nodig is voor het koelen, ventileren en verwarmen van gebouwen. Onze innovatieve indirect/direct adiabatische koelsystemen verminderen de CO2-uitstoot en het energieverbruik tot 90% in vergelijking met traditionele airconditioning. Voor meer info, bekijk onze website

Zo dragen wij bij aan de SDG's

Conventionele airconditioners dragen sterk bij tot de opwarming van de aarde door het extreem hoge energieverbruik in combinatie met schadelijke koudemiddelen. Momenteel bedraagt de bijdrage aan CO2 150 miljoen ton per jaar. Dit zal tot 2050 met 140% toenemen. Vandaag wordt 9% van de elektriciteit gebruikt voor airconditioning. In 2050 zal dit 13% van de elektriciteitsbehoefte zijn. We weten allemaal dat het tijd is om te veranderen. En we kunnen veranderen.  

Onze innovatieve adiabatische koelsystemen gebruiken water, het krachtigste koelmiddel op aarde, om de lucht te koelen. Dit betekent dat 95% van het koelvermogen wordt geleverd door het natuurlijke proces van waterverdamping. 1 kWh elektriciteit levert tot 40 kW koelvermogen. Hierdoor verbruiken onze systemen tot 90% minder energie in vergelijking met conventionele airconditioningsinstallaties en wordt er gratis geventileerd. De ventilatie gebeurt met 100% schone, frisse en gefilterde buitenlucht voor meer comfort en welzijn. Ventilatie levert onder andere een essentiële bijdrage aan het terugdringen van de verspreiding van ziekteverwekkers, zoals COVID-19, in gebouwen via aërosolen. 

Met onze duurzame klimaatoplossingen willen we afstappen van de traditionele airconditioners. Deze dragen aanzienlijk bij tot de stijging van de wereldtemperatuur door de verbranding van fossiele brandstoffen en de aantasting van de ozonlaag door het lekken van schadelijke koudemiddelen. De nieuwe indirecte adiabatische koeltechnologieën die Oxycom heeft ontwikkeld, behoren tot de meest milieuvriendelijke koeltechnieken ter wereld. Onze technologie gebruikt alleen water als koudemiddel en tot 90% minder elektriciteit, wat resulteert in een zeer lage CO2-voetafdruk.

In de community kunnen organisaties laten zien hoe zij bijdragen aan de SDGs. Klik hier om specifieke organisaties te zoeken.

Actief in

Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland