Financiering

Wilt u aan de slag met de SDGs, maar loopt u tegen een financieringsvraagstuk aan?
Op deze pagina vindt u tips en tools rondom (duurzame) financiering.

 

 Subsidiewijzer energiebesparing

Vanuit de Nederlandse overheid zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor ondernemers die werken aan energiebesparing en duurzame energie opwekken. Om dit te bundelen, heeft Klimaatplein.com dit overzicht gemaakt.

SDG Partnerschapfaciliteit

De SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP) is een samenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO. Als u met uw bedrijf of organisatie wilt samenwerken in een publiek-privaat partnerschap om zo bij te kunnen dragen aan de SDGs in ontwikkelingslanden, komt u in aanmerking voor ondersteuning van het SDGP.

 Guide Plus Sustainable Investments Fund

Het Guide Plus Sustainable Investments Fund biedt een unieke investeringskans voor jonge ondernemers om zich als global leaders te ontwikkelen. Guide Plus is het eerste Nederlandse investeringsfonds dat zich specifiek richt op het leveren van een publiek-private duurzame bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties. groene pijlParticiperende partijen leveren een actieve ondersteuning aan jonge ondernemers, die binnen de hightech industrie in Nederland actief zijn in de sectoren: water, energie, slimme steden en duurzame productie. Zowel investeerders als kapitaal zoekende bedrijven en ondernemers kunnen in contact komen met Guide Plus.

Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030

Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030 (P4G) specialiseert zich in het opzetten van innovatieve partnerschappen tussen startups, scale-ups en internationaal toonaangevende bedrijven. P4G opereert binnen vijf domeinen: voedsel, agricultuur, water, energie, steden en circulaire economie. Naast het faciliteren van financiële partnerschappen, biedt P4G ook een platform voor internationale bekendheid en communicatie.

MAEX

MAEX is een online platform waarop de sector van maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen zichtbaar wordt gemaakt. MEAX verbindt initiatieven, bedrijven, fondsen, kennisinstellingen en particulieren met elkaar. Via de beurs wordt maatschappelijke waarde verhandeld, kunnen producten en diensten worden ingekocht en worden donaties gedaan.

 Crowdfunding

handjes klappenDe 1%Club is een crowdfunding platform dat initiatieven die bijdragen aan de SDGs, zowel lokaal als internationaal, linkt aan de juiste kennis en financiële steun. 1%Club kan u helpen met het vertellen van uw verhaal en het vergroten van het netwerk.

Bent u ondernemer binnen het MKB en wilt u zakelijk geld lenen als groeifinanciering of werkkapitaal voor uw bedrijf? Of heeft u geld nodig om een (deel van een) duurzaam energie- of vastgoedproject te financieren? Dan biedt Oneplanetcrowd mogelijk de oplossing. Via Oneplanetcrowd worden gevestigde ondernemingen en projecten gefinancierd. Alle ondernemingen op Oneplanetcrowd leveren een bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

 

<– Terug naar het menu

Heb je aanvullingen op of suggesties over deze pagina? Mail dan naar info@sdgcharter.nl.

Pin It on Pinterest