Communicatie en netwerk

Werken aan de SDGs kan niet zonder anderen. Gezamenlijke projecten, partnerschappen en kennisdeling helpen
u vooruit. Hieronder vindt u een lijst van platformen en netwerken waar u snel in contact kan komen met gelijk
gestemden en relevante partners. Ook vindt u tips over communiceren over de SDGs en/of uw inspanningen.

 Communicatiemateriaal

SDG Nederland heeft een overzicht gemaakt van organisaties die SDG-promotiemateriaal aanbieden en uitlenen. Hier vindt u links naar VN-pagina’s waar de officiële logo’s en posters van de SDGs te downloaden zijn in verschillende bestandstypen.

Communicatie op maat

The Innovation Station is een mediaplatform over innovatie. Ze publiceren en adviseren over sociale en technologische innovaties. De nadruk ligt daarbij op producten en ontwikkelingen die een bijdrage leveren aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. The Innovation Station helpt bedrijven, organisaties en overheden voor wie de SDGs belangrijk zijn om hun verhaal via media te vertellen en hun boodschap met een groter publiek te delen. Dit kan zowel om interne of externe communicatie gaan. Blogs, vlogs, videoverslagen, nieuwsbrieven, podcasts, talkshows of events, The Innovation Station heeft de deskundigheid in huis om ze voor u te maken.

 SDG Charter

Word ondertekenaar van het SDG Charter. Hiermee laat u zien dat uw bedrijf gecommitteerd is aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Het SDG Charter is al ondertekend door meer dan driehonderd duurzame koplopers uit het bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld. Kijk hier voor het volledige overzicht van ondertekenaars die u voorgingen. Onderteken het SDG Charter en:

  • Laat zien dat u een duurzame koploper bent of wilt worden in uw sector;
  • Krijg toegang tot een invloedrijk en relevant netwerk;
  • Krijg toegang tot evenementen en de online SDG Gateway;
  • Blijf op de hoogte van het laatste SDG-nieuws;
  • Word zichtbaar op de kanalen van het SDG Charter.

Klik hier om het SDG Charter te ondertekenen.

 SDG Gateway

sdg ringWord lid van het grootste SDG-netwerk van Nederland: de SDG Gateway. De SDG Gateway verbindt personen en organisaties die actief werken aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. U vindt hier onder andere lokale initiatieven, evenementen bij u in de buurt en bedrijven en maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de doelen. Via de SDG Gateway blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Klik hier om naar de SDG Gateway te gaan.

 Global Compact Nederland

Het netwerk van UN Global Compact is wereldwijd het grootste initiatief gericht op duurzaam ondernemen. In samenwerking met de VN werken meer dan 9500 bedrijven samen aan een duurzamere en eerlijkere wereld. Global Compact heeft ook een nationaal netwerk in Nederland. Global Compact Netwerk Nederland voorziet aangesloten bedrijven en stakeholders van gespecialiseerde tools, actuele programma’s en projecten en vele mogelijkheden tot kennisdeling en ontmoetingen. Klik hier om naar de website van Global Compact Netwerk Nederland te gaan.

Futureproof.community

Futureproof.community is hét matchmakingplatform van MVO Nederland voor duurzame ondernemers. U kunt hier kosteloos uitdagingen plaatsen waar u als ondernemer of bedrijf tegenaan loopt of een bijdrage (“oplossing”) leveren aan andere projecten. Op het platform kunt u ook innovatieve oplossingen en succesverhalen delen. De community heeft een helpdesk waar bedrijven direct advies kunnen krijgen van MVO Nederland. Zo wordt u snel aan de meest relevante contacten en tools geholpen.

MAEX

wereldbol van stippenMAEX is een online platform waarop de sector van maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen zichtbaar wordt gemaakt. MEAX verbindt initiatieven, bedrijven, fondsen, kennisinstellingen en particulieren met elkaar. Via de beurs wordt maatschappelijke waarde verhandeld, kunnen producten en diensten worden ingekocht en worden donaties gedaan.

 

<– Terug naar het menu

Heb je aanvullingen op of suggesties over deze pagina? Mail dan naar info@sdgcharter.nl.

Pin It on Pinterest