Congres ‘Sustainable Development Goal 17: what makes a partnership successful?’

De balans vinden tussen duurzaam economisch rendement en natuurbescherming, een pittige opgave, vindt u niet? Rabobank en WNF hebben dat de afgelopen zes jaar aan den lijve ondervonden. Samen met internationale producenten uit Brazilië, Chili, India en Nederland werken wij aan verschillende duurzaamheidsvraagstukken in de food & agri-productieketens. Op 5 juli a.s. staan we tijdens het congres ‘Sustainable Development Goal (SDG) 17: what makes a partnership successful?’ stil bij de hobbels die we onderweg tegenkwamen, hoe we die overwonnen, wat de sleutels tot succes waren en wat impact en shared values betekenen voor de verschillende stakeholders. Laat onze ervaringen u motiveren!

Programma

Om tot meer impact te komen, brengen we zo veel mogelijk mensen met dezelfde ambitie met elkaar in verbinding. Daarom hebben starten we om 12.30 uur met een netwerklunch en eindigen we met een netwerkborrel. Die duurt van 17.00 tot 18.00 uur.
Rolf Winters, bekend van de film Down to Earth, brengt de kwetsbaarheid van onze planeet en het belang van verantwoorde consumptie en betere productie aansprekend in beeld.
Matthew Reddy, directeur van de ‘Forest Solutions Group’ en Climate Smart Agriculture Group van de World Business Counsel on Sustainable Development (WBCSD) laat zien hoe SDG’s in de praktijk kunnen worden gebracht.
Onder leiding van dagvoorzitter Harm Edens gaat een panel van financiële experts in discussie over de urgentie en de rol van (blended) finance in het realiseren van een toekomstbestendige landbouw.
In interactieve workshops gaat u vervolgens met lokale experts van WWF en (lokale klanten van) de Rabobank in discussie over hun gezamenlijke ervaringen met:
·       het verhogen van de opbrengst per hectare en minder ontbossing door de inzet van geïntegreerde veeteelt-gewas-bosbouwsystemen in Brazilië,
·       de verduurzaming van de zalmteelt en het beschermen van maritieme ecosystemen in Chili,
·       het duurzaam beheer van waterbronnen en -voorraden in de suikerrietteelt in India,
·       de combinatie van behoud van biodiversiteit en een veerkrachtig melkveebedrijf in samenwerking met een Nederlands zuivelbedrijf of
·       de (co)financieringsmogelijkheden voor duurzame landbouw.
Kijk voor het complete programma en registratie op deze website. U kunt zich tot 28 juni aanmelden.

Locatie
Het congres vindt plaats op het hoofdkantoor van de Rabobank, gelegen aan de Croeselaan 18 in Utrecht, slechts zeven minuten lopen van het Centraal Station.
Voertaal
De voertaal tijdens het congres is Engels.

Datum

05 jul 2017

Tijd

12:30 - 18:00

Locatie

Hoofdkantoor van de Rabobank
Croeselaan 18, Utrecht
Rabobank en WNF

Organisator

Rabobank en WNF

Doe mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest