Meer informatie over de SDGs

Ben je op zoek naar meer informatie over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen? Op deze pagina vind je een overzicht van rapporten, onderzoeken, kamerbrieven en beeldmateriaal over de SDGs.

De Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, bestaan uit 17 doelen en 169 targets die de wereld tot ‘een betere plek moeten maken in 2030’, schrijven de Verenigde Naties in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. De doelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering, en het is heel belangrijk dat niemand wordt achtergelaten in het werken aan de doelen. Wil je meer weten over deze Agenda 2030? Lees dan het rapport Transforming Our World: the 2030 Agenda for Sustainable Development. Bekijk hier de Nederlandse versie van het rapport.

Rapporten, onderzoeken & kamerbrieven

People and the Earth – International cooperation for the Sustainable Development Goals in 23 infographics (Planbureau voor de Leefomgeving, 2017)

 

Report on the implementation of the Sustainable Development Goals (Koninkrijksrapportage naar de VN, juli 2017)

 

 

Eerste Nederlandse SDG-rapportage: Nederland ontwikkelt duurzaam (mei, 2017)

 

 

Global Goals for Sustainable Development – Wat lokale overheden moeten weten (VNG International, UCLG)

 

 

Better Business, Better World (Business & Sustainable Development Commission, 2017)

 

 

Meten van de SDGs: een eerste beeld voor Nederland (Centraal Bureau voor de Statistiek, 2016)

 

 

Measuring Distance to the SDGs Targets (OECD, 2016)

 

 

Navigating the SDGs: a business guide to engaging with the UN Global Goals (PwC, 2016)

 

 

Nederland Ontwikkelt Duurzaam: Plan van aanpak inzake implementatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) (brief van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, 2016)

 

PFD Research. National strategies supporting the implementation of the Agenda 2030, the Netherlands (Kaleidos Research, 2016)

 

SDG Index & Dashboards (Bertelsmann Stiftung & Sustainable Solutions Network, 2016)

 

 

Sustainable Development Goals in Nederland – Bouwstenen voor leefomgevingsbeleid voor 2030 (Planbureau voor de Leefomgeving, 2016)

 

 

 

Beeldmateriaal

Heb je voor een evenement, bijeenkomst of je eigen website beeldmateriaal nodig van de SDGs? Download hier de Nederlandstalige logo’s van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen of neem een kijkje op www.globalgoals.org voor meer afbeeldingen.

Pin It on Pinterest